Gedachtestroom en Lichaamshouding in balans achter de computer
Hoe kun jij signalen van het lichaam herkennen tijdens het werken achter de computer?
Geef het tijd en oefen in bewustwording van gedachtestroom en lichaamshouding.
Ga van automatische piloot naar piloot.
Vaak opereren wij vanuit onze gedachtestroom, deze bedenken wat wij allemaal willen en moeten doen. Ons lichaam volgt deze gedachten, naar werk, in gesprekken, tijdens sporten etc.
De opdrachten die gedachtes geven, voert het lichaam uit. Dit zijn bewuste en onbewuste gedachten. Hierdoor ontstaan bewuste en onbewuste lichaamshoudingen.
De bewuste gedachten kunnen wij opmerken en sturen. Maar hoe zit het met de onbewuste gedachtes? Hoe kunnen wij deze opmerken? En wat is de uitkomst van deze gedachten op ons lichaam en lichaamshouding?
Bij iedere gedachten hoort een lichaamshouding, gedachten en lichaamshouding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is een ying yang verhouding. Wij zijn ons er niet altijd van bewust hoe intens deze wisselwerking is. Als je bedenkt dat alle gedachten in het lichaam worden opgeslagen, geeft dit misschien meer perspectief in de verhouding hiervan met het lichaam
Dit is een voorbeeld van een gedachtestroom en lichaamshouding, wanneer je achter de computer werkt.
Bewuste gedachten: ik ga mij concentreren
Onbewuste gedachte: Ik moet het goed doen
Lichaamshouding: Focus met de ogen op het computerscherm. Hoofd naar voren hangen, zodat de focus beter is.
Gebogen nek en schouders naar voren. Hiermee gaat het hele lichaam mee naar voren en ontstaat een disbalans in de werkhouding.
Tijdens het concentreren geeft het lichaam signalen. Zoals spanning in nek, prikkels in de pols, verkramping in de onderrug.
Na langere tijd, geeft het lichaam sterkere signalen van ongemak en pijnklachten.
Wil jij leren hoe jij jouw lichaam en gedachtestroom met elkaar in evenwicht brengt.? Neem dan contact op met Monique Sahiboe 063492750 of stuur een email naar uploadyournrg@gmail.com.