Facelift-massage: recensie Vivian Reijs

Natuurlijke facelift, kan dat?

Van een spuitje hier of daar kijkt niemand meer raar op. Botox en hydralonzuur raken snel ingeburgerd. Maar de grote vraag blijft: kun je rimpels ook zonder injecties te lijf gaan? 100% natuurlijk is het streven. En ja hoor! Na een flinke zoektocht ontdek ik Monique Sahiboe. In haar massagepraktijk UploadYourNRG doet ze werkelijk alles op natuurlijke wijze.

Daarbij trakteert ze haar klanten op de schoonheid van de natuur – komkommer in mooie dunne plakken of een melange van verse vruchten. Ze is mijn nieuwe heldin!

Hotshot Monique is alles behalve een geitenwollensokken-type. Sterker nog, een aantal jaren geleden was ze nog een ‘hotshot’ bij een wereldberoemd modemerk. Maar iets in haar bleef knagen. Ze wilde iets gaan doen waar ze daadwerkelijk gelukkig van werd. En dat deed ze. Monique vertrok naar Thailand, waar ze zich 2 maanden lang door de beste leraren liet opleiden. Naast de talloze massagetechnieken verdiepte ze zich in natuurlijke facelifts en kruiden- en voedingsleer.

‘Zen’ Inmiddels runt Monique al enkele jaren een succesvolle praktijk. In haar massages zit een flinke portie ‘zen’. En dat is op een heerlijke manier tastbaar. Zo start mijn gezichtsmassage met een fijne scrub van Himalayazout en Vitamine E-olie, waarna ze op een geweldige manier mijn nek, schouders en gezicht masseert. Ik voel me per seconde jonger worden. Ondertussen legt ze me uit dat de natuur ons alles geeft wat we nodig hebben. “Alleen zijn wij dat in ons hectische leven vaak vergeten.”