De helende magie van plant medicijn

Plantmedicijn is het medicijn voor de ziel, het is de spirit van de planten en moeder aarde en plantmedicijn brengt ons diepe boodschappen en lessen gaan over eenheid, verbinding, liefde, vergeving, loslaten van pijn en brengt vaak diepe heling van trauma en is uniek omdat het werkt op alle lagen van je bewustzijn, op mentaal, fysiek, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. In de vele reizen die ik heb begeleid heb ik heling gezien van diep trauma wat doormiddel van één sessie werd opgelost en geheeld, dat oude beperkende overtuigingen doorbroken werden, verstoorde relaties met ouders weer hersteld, en dat mensen zich konden zien als meer dan alleen hun gedachten en emoties.

Soms in ons leven zijn we de verbinding kwijt met onze diepere essentie, onze ziel. Of kunnen we de verbindingen niet meer helder zien omdat de sluier van het ego, beperkende gedachtes, onverwerkt trauma of een tunnelvisie in de weg staan. Plant medicijn helpt ons om het geheel weer te zien en te doorleven, de heelheid van- en verbinding met alles te zien. Om onze pijn en donkere kanten te durven aankijken en ze in het licht te zetten en omarmen in liefde. Dat is namelijk dat enige wat pijn wil en nodig heeft, gezien worden en in liefde worden omarmt. Door dat te doen valt de energetisch lading van het trauma af en blijft alleen de herinnering over.

En plantmedicijn helpt ons op magische wijze medicijn om daarnaartoe te gaan en dat wat je dwars zit te doorvoelen op de diepste laag van jouw bewustzijn, zodat je kunt helen op zielsniveau en je heelheid weer kan zien, ervaren en voelen. Jij mag weer helemaal jezelf zijn en in je kracht staan.

Plantmedicijn is een van de krachtigste genezende middelen voor de geest die de mensheid kent en is zijn weg terug aan het vinden sinds de jaren 60 in de psychiatrie en psychologie, simpelweg omdat het zo ongelofelijk effectief is tegen zaken zoals depressie, heling van trauma’s, heling van PTSS, overkomen van verslavingen, en zo voort, maar ook gewoon voor het in contact komen met je diepere essentie en in te zien dat we multidimensionale wezens zijn met zo veel meer potentie dan de meeste van ons zich beseffen.

Plantmedicijn is zo enorm intelligent en krachtig en draagt de wijsheid van moeder aarde in zich en werkt op lagen waar je met hedendaagse therapie maar zeer moeilijk komt. Wat in de huidige therapie soms jaren kan voortkabbelen zonder echt resultaat, kan het met plantmedicijn in één of een paar sessie volledig geheeld worden. Het is pure magie.

Plantmedicijn laat je dingen zien en ervaren, maar het echte werk moet uiteindelijk van jezelf komen.

Als je echt tot de diepere kern wil komen van jezelf, en ontwaken tot je volle potentieel, dan geeft plantmedicijn je zo veel. Het opent je en laat je de kern zien van wie je echt bent, en heelt je op alle lagen van je zijn. De diepte van je reis en lessen hangt wel af van hoeveel werk je al hebt gedaan aan jezelf. Des te meer je aan je zelf werkt, des te dieper zijn de lessen en des te meer je jezelf hebt ontdaan en schoongemaakt van oude overtuigingen, beperkende gedachten uit je jeugd en volwassen leven en trauma’s of pijnlijke gebeurtenissen een plekje hebt weten te geven, des te dieper kan de reis gaan. Maar ook na de reis is het belangrijk om aan jezelf te blijven werken en te integreren wat het plantmedicijn je heeft laten zien en ervaren.

Plantmedicijn is er altijd geweest, al duizenden jaren voeren sjamanen en zieners deze heilige ceremonie uit voor het helen van de ziel. Ieder plantmedicijn heeft een andere spirit, een andere manier van communiceren en een geeft op haar manier lessen en inzichten. Dit is geen oppervlakkige symptoombestrijding, het is geen pleister op de wond, het gaat hier om de kern van de problemen waar je mee zit en om de kern wie je echt bent, een multidimensionaal wezen, met ongelofelijk veel potentieel.

Om deze reden is het ook heel belangrijk dat je goed voorbereid. Zonder een goede voorbereiding ga je minder de diepte. Met de juiste mindset en juiste voorbereiding en met eerbied naar je reis en plantmedicijn toekomen zorgt er meestal voor dat je een mooie en diepe reis ervaart, eentje die je precies geeft wat je nodig hebt. Wij helpen je in je voorbereiding en zodat jij je vertrouwt voelt en reist met een ziener, een ziener is een sjamaan, en een sjamaan kan zien en voelen waar je bent tijdens je reis en begeleid je door deze multidimensionale ervaring.

 

Wil je meer weten over de spirituele plant-medicijn reizen?

Dan wil ik graag eerst weten waarom je dit wilt en afstemmen of wij bij elkaar passen.

Monique Sahiboe 0634892750

 

Hogere dimensies van zijn ervaren

Wij zijn multidimensionale wezens die diep met de oorsprong van creatie verbonden zijn. Ik zelf heb de diepere dimensies van het universum en van onszelf meegemaakt tijdens mijn bijna dood-ervaring toen ik op 22 jarige leeftijd ben aangereden in zuid Spanje door een dronken automobilist. Ik heb toen een diepe reis meegemaakt en ik weet nu dat dit dezelfde dimensies zijn waar je met plantmedicijn naar toe kunt reizen. Ik heb tijdens mijn BDE  volledige eenheid met het universum. We zijn in essentie deel van die eenheid en dat laat plant medicijn ons ook zien en ervaren!

Ik kaart mijn bijna dood ervaring aan omdat het voor mij vele gelijkenissen heeft met het reizen met plantmedicijn, vol met symboliek, wijze lessen en het besef dat we meer zijn dan alleen ons lichaam, emoties en gedachten en dat we allemaal uit dezelfde bron en eenheid komen.

Ayahuasca Retreats Portugal

Wij verzorgen Ayahuasac retreats op maat voor individuen of kleine groepen in Portugal en groeps ceremonies die 1 of 2 keer per jaar organiseren. Ayahuasca is sinds een tijdje helaas niet meer legaal in Nederland en darom wijken wij uit naar Portugal waar dit ceremonies met Ayahuasca nog wel mogelijk zijn. Wij organiseren deze ceremonies in Portugal omdat we met deze magische plant en medicijn willen blijven werken omdat we zo veel diepe heling hebben meegemaakt en gezien bij de vele mensen die we met deze  spirituele plant hebben begeleid. Ayahuasca is een van de sterkste en diepgaande helers die we kennen en we werken daarom nog eiegenlijk het liefst met haar. Wil je meer weten over retreats in Portugal, neem dan contact op en boek in kort vrijblijvend gesprtek in.

Plantmedicijn coaching en ceremonie traject

Wij doen plantmedicijn sessie altijd in een traject en een op een of in een kleine groep zodat we er helemaal voor je kunnen zijn met volle toewijding. De ceremonies worden door Monique Sahiboe begeleid in een traject betekent dat we als eerste een afstem sessie in plannen om te kijken en te voelen of wij bij elkaar passen.  Dit is een sessie waarin we je graag willen leren kennen en weten wie jij bent en waarom je plant medicijn wilt gebruiken, zodat wij samen goed kunnen kijken of dit ook echt is wat jij nodig hebt en of het bij je past. Als we voelen dat het moment daar nog niet is om te reizen met plant-medicijn, zullen ik dat ook eerlijk zeggen tegen jou en jou inspireren met andere mogelijkheden.

Als we een match voelen dan ontvang een intake formulier met een aantal diepe vragen doe je echt aan het denken zetten en waarmee we ook dieper ingaan op je verleden om je goed te begrijpen en je optimaal te kunnen begeleiden zodat je het meeste haalt uit je reis. Daarna hebben we een intake gesprek van een uur of anderhalf om alles uit je intake formulier te berspreken en je goed te coachen om de juiste vragen te formuleren voor jezelf. Vragen die je aan het plantmedicijn wil vragen, want onze ervaring leert dat als je goede vragen stelt die oprecht zijn en uit je hart, dat je bijna altijd antwoord krijgt op deze vragen. En als je op sommige vragen geen antwoord krijgt, dan is het misschien nog niet het moment en moet je eerst iets anders leren.

In aanloop naar de ceremonie houden we contact mbt tot je voorbereiding en voor eventuele vragen die je hebt. Het is belangrijk naar de ceremonie toe te leven want de reis begint al als je ja zegt. De spirit van het plantmedicijn is namelijk altijd hier, we zijn ons er alleen niet bewust van. Maar de spirit van de plant bereid je al voor. We geven je dieet voorschriften die je langzaam opbouwt in de twee weken voor de ceremonie.In de ceremonie zijn we volledig met jou en creëren we een hele warme en veilige setting zodat je in volledig vertrouwen je reis kunt ondernemen. Een goede en mooie reis hangt af van twee belangrijke zaken, Set and Setting, Set staat voor mindset en voorbereiding en Setting staat voor de veilige en rustige setting. Deze twee zijn essentieel. En een zogenaamde bad trip komt in onze ervaring alleen maar voort uit het niet goed inzetten van de juiste set en setting.

We begeleiden je in je reis en zijn helemaal met jou. We voelen aan waar je je bent en laten je af en toe lekker diep gaan en af en toe praten we met je en coachen we je in de reis. Het hangt een beetje van het moment af.

Integratie

Na je reis integreren we alles met je op locatie maar ook daarna als je thuiskomt en weer in het normale leven terugkomt. Dit kan soms verwarrend zijn en we coachen je daarin om alles context te geven en te integreren. We hebben een week na de sessie nog een online integratie sessie van 1 tot 1,5 uur, want het plantmedicijn werkt nog weken of zelfs maanden door. We helpen je de inzichten die je hebt gekregen te integreren in je dagelijks leven en de keuzes die je wil maken of de dingen die je wil veranderen door de inzichten en lessen die je hebt gehad.

We blijven altijd beschikbaar voor vragen die je na de sessie hebt. Het belangrijkste is dat je groeit, de lessen integreert en blijft werken aan jezelf. Want je moet jezelf wel blijven voeden en wij helpen je in dat proces.

 

Wil je meer weten over plantmedicijn sessies?

Heb je interresse om eens een plantmedicijn sessie te doen, boek dan een vrijblijvend gesprek in van 15 minuten en dan bespreken we wat je motivatie is en kunnen we samen een traject kiezen.

Boek een 15 minuten gesprek  

Met welke plantmedicijnen werken wij?

Wij werken met het plant-medicijn Ayahuasca (op speciale Portugal re-treats), dit vanwege legale restricties in Nederland, zie meer hieronder), met Psilocybine, wat de actieve stof is paddestoelen en truffels Truffel en soms met andere truffels, voor trauma verwerking of voor diepe onderbewuste pijn heling. Hieronder leg ieder medicijn uit, en zal ik waar mogelijk ook wat referenties geven over onderzoeken die gedaan zijn met deze psychedelica en wat voor verbluffende resultaten ermee bereikt zijn.

Ayahuasca

Ayahuasca is een plantmedicijn dat komt uit zuid America en wordt daar door vele shamanen gebruikt en het betekent, ‘De ziel van de lianenplant’ omdat het hele diepe spirituele ervaring geeft, die door veel mensen als “life changing” worden beschreven. De actieve stof in Ayahuasca bevat DTM, wat ook wel “The God Molecule” wordt genoemd vanwege de diepe spirituele lessen. Wij werken voornamelijk in Portugal met Ayahuasca waar ceremonies met deze plant nog mogen. Heb je interesse in een Ayahuasca ceremony in Portugal, neem dan contact op met mij

 

Psilocybine & Truffels

Psilocybine is de actieve stof in “magic mushrooms” en truffels is enorm effectief tegen depressies, angst bestrijding, maar ook gewoon voor het vinden van de diepere kern vanjezelf. Psilocybine is als truffel legaal in Nederland and daarom werken we in Nederland met psilocybine in plaats van Ayahuasca. De reis met truffels is iets anders dan met Ayahuasca, maar zeker niet minder diep of betekenisvol. Het laatse decenium is er heel veel onderzoek gedaan met psilocybine, en verder hieronder heb ik een antal links geplaatst naar die onderzoeken. Allemaal hebben ze hele bijzonder en sterke resultaten.

.

MDMA

Voor trauma verwerking werk ik met MDMA, wat een psychedelicum is en geen plantmedicijn. MDMA zorgt ervoor dat er heel veel serotonine wordt aangemaakt in je lichaam, wat ook wel het liefdes molecuul wordt genoemd. Doordat je een overvloed aan liefde voelt, kun je je pijn of trauma veel makkelijker aankijken en zien, en dit is wat een enorm helende werking heeft. Je pijn zien en omarmen is de krachtigste heler. MDMA laat verbluffende resultaten zien tegen PTSS, en 70% van patienten die in vele onderzoeken mee hebben gedaan zijn na slecht een aantal sessie volledig geheeld van hun PTSS, in tegenstelling tot antidepresiva. Van MDMA wordt verwacht dat het in 2023 door de FDA – Food & Drug Administration – goedgekeurd wordt als medicijn tegen PTSS.

 

Microdosing

Microdosing is een zeer effectief middel om je diep met jezelf en je onderbewuste in comntact te brengen, en dit zonder een hele diepe reis te hoeven maken. Vaak zijn we ons niet bewust van bepaalde zich herhalende patronen, automatische gedachtes of ingesleten gedrag. We voelen ons niet goed en weten niet waar het vandaan komt. Door een kleine hoeveelheid te nemen om de twee of drie dagen vergroot je je vermogen waar te nemen en kom je dieper in contact met jezelf, zonder dat je normaal kunt functioneren.

Wil je meer weten of microdosing en wat het voor jou kan doen en ho ik je daarbij kan helpen, neem dan contact op voor een kort intake gesprek.

.

 

Wil je meer weten over plantmedicijn sessies?

Heb je interresse om eens een plantmedicijn sessie te doen, boek dan een vrijblijvend gesprek in van 15 minuten en dan bespreken we wat je motivatie is en kunnen we samen een traject kiezen.

Boek een 15 minuten gesprek