Fitness voor het gezicht Haar ‘fitness voor het gezicht’ maakt me ervan bewust dat we ons gezicht vaak overslaan. We rennen sportschool in en uit, maar 10 minuten gezichtsmassage zit niet in ons dagelijkse schoonheidsritueel. “Zien hoe iemands gezicht letterlijk per minuut zachter en fijner wordt is het mooiste dat er is”, aldus Monique, die vol sprankeling en passie over haar werk praat. “Spanning die je al in je armen of kaken opbouwt, heeft een enorm effect op je gezichtsuitdrukking. Daarom werk ik ook vaak vanaf de borstkas naar boven. Puur om alle spanning te laten wegebben.”

Weg met al die spuiten Een uur later sta ik voor de spiegel… te staren naar een andere vrouw. Ik ben het wel, maar dan de jongere, uitgeruste, zachte versie van mezelf. Wow! Ik ben zo enthousiast dat ik nog uren zou kunnen vertellen over deze ervaring. Ik zou het zelfs uit willen gillen: “Weg met al die spuiten, neem een natuurlijke gezichtsmassage!” In plaats daarvan maak ik een nieuwe afspraak, want ik ben nu al verslaafd. De natuur heeft ons zoveel gegeven, dat het volslagen onnodig is om allerlei noodgrepen te doen. Nieuwsgierig geworden? Ervaar het zelf