Ik ben zwanger2518

Wanneer jij weet dat jij zwanger bent, gaat er van alles door je hoofd. Ik ben zwanger, wat nu?

Jij en jou baby hebben voldoende voedingstoffen en rust nodig om jullie goed te kunnen ontwikkelen. Het geen wat jij eet, eet de baby ook. Wanneer jij druk bent, voelt de baby dat ook. Daarom kun jij beste gezond eten en jouw leef tempo aanpassen waar dit nodig is.

De baby groeit, ontwikkelt en jouw lichaam ondergaat ook een metamorfose. Door rust en ruimte in te plannen, zullen deze veranderingen, jou gemakkelijker afgaan.

Tips om rust en harmonie te creëren tijdens de zwangerschap.

Luister goed naar je lichaam, er veranderd van alles en de hormonen gieren door je lichaam.

Hierdoor kun jij je soms even niet meer als” jezelf” voelen. Waar jij je voor je zwangerschap niet aan ergerde kun  jij nu wel vervelend vinden, dit kan van alles zijn.  Dit hoort er allemaal bij, het komt door de hormonenschommeling in jouw lichaam, dat jij je anders voelt.

  • Jij kunt rust inplannen door dit in je agenda vooruit te plannen.
  • Als jij dan een uitnodiging krijgt om iets te doen, kun jij zeggen, dan heb ik al iets anders.Dit een prettige manier om nee te zeggen en tijd voor jezelf  te reserveren. Want jij hebt een afspraak met jezelf om rustig aan te doen, voor jou en je kindje.
  • Boek een zwangerschapsmassage deze massage is speciaal ontwikkelt voor zwangere dames. Het is een prettige manier om bewust de veranderingen mee te maken in je lijf. De massagetherapeut kan jou ook uitleg geven over de veranderingen in je lichaam. Bijvoorbeeld hoe de stand van je bekken veranderen tijdens het groeien van je kindje en wat voor invloed dit heeft op jou spieren en banden.
  • Mediteren is ook een fijne manier om tot rust te komen, mediteren voor het slapen gaan zorgt ervoor dat jij rustig bent. Dit kun jij het beste oefenen, hoe meer jij oefent hoe makkelijker het wordt. Je kunt ook opgeven om een meditatie workshop volgen, wanneer dit helemaal nieuw voor jou is.

18

  • Eet 2 x per week vette vis. De vetzuren in vis zijn belangrijk voor het ontwikkelen van hersenen  en gezichtvermogen van je kindje.
  • Kies voor volkoren: volkoren pasta, zilvervliesrijst en volkorenbrood zijn goed voor de stoelgang.
  • 3 porties zuivel per dag. Zuivel is een belangrijke bron van calcium dit is goed voor ontwikkeling van de botten van je kindje.
  • Eet voldoende ijzer, zo voorkom je bloedarmoede en blijf je energiek.